Peruskurssi

Syksyn 2021 peruskurssi
Päivitetty 5.9.2021

Arctic Taekwon-Do ry järjestää Taekwon-Don alkeisiin opastavan peruskurssin noin kaksi kertaa vuodessa. Tänä syksynä kurssi on itsepuolustuspainotteinen.

Ilmoittaudu peruskurssille tästä

Syksyn peruskurssi käynnistyy sunnuntaina 5.9.2021 klo 18.00 alkaen! Kurssi on tarkoitettu aikuisille sekä vähintään 8-vuotiaille junioreille.

HARJOITUSAJAT

aikuisille ja 15v täyttäneille nuorille kahdesti viikossa:
KE klo 20:00-21:30
SU klo 18:00-19:30

junioreille 8-14v kerran viikossa:
SU klo 18:00-19:30

Harjoitukset järjestetään Ounasvaaran peruskoulun liikuntasaleissa (sisäänkäynti Ounasvaarantien puolelta, Kauppakeskus Ounaksen suunnalta). Mukaan voi tulla syyskuun loppuun saakka.

Peruskurssin tavoitteena on antaa perustaidot turvalliseen lajiharjoitteluun sekä aloittaa kamppailu-urheilulle ominaisten fyysisten valmiuksien muokkaaminen. Lisäksi peruskurssilla saa valmiudet osallistua ensimmäiseen vyökokeeseen. Vyökokeen suorittaneet voivat jatkossa osallistua seuran muille harjoitusvuoroille, sekä Suomen ITF Taekwon-Do liiton järjestämiin tapahtumiin. (Lisenssi, seuran jäsenyys ja jatkokurssilaisten harjoittelumaksu erikseen.)

Kurssin hinta aikuisille ja 15v nuorille on 80€/hlö, 8-14v junioreille 50€/hlö. Maksu sisältää harjoituspuvun ja valkoisen vyön. Myös Kaiku-kortilla pääsee osallistumaan! Kysy lisää Hallitukselta. Lajiin voi käydä tutustumassa kolme harjoituskertaa maksutta. Lisätietoa Taekwon-Don harrastajalta perittävistä maksuista näet Maksut-sivulta. Kurssin kesto on noin 4kk ja sen päätteeksi järjestetään mahdollisuus osallistua ensimmäisene vyökokeeseen. Varusteiksi riittävät normaalit sisäliikuntavaatteet sekä juomapullo.

Peruskurssin maksu suoritetaan Arctic Taekwon-Do ry tilille FI45 5640 0220 2765 91 viitenumerolla 2112048. Ota maksusta kuitti mukaan ja näytä harjoituksissa opettajalle.

Ilmoittaudu peruskurssille tästä

Taekwon-Do?

Taekwon-Do on Koreasta kotoisin oleva kamppailu-, itsepuolustus- ja taistelulaji. Kirjaimellisesti nimi Taekwon-Do tarkoittaa jalan ja käden tietä. Taekwon-Don juuret ovat useissa erilaisissa korealaisissa, kiinalaisissa ja japanilaisissa taistelulajeissa. Taekwon-Do:n harjoittelu voidaan jakaa viiteen eri osa-alueeseen: perustekniikka, liikesarjat, ottelu, murskaus- ja kovetusharjoitteet sekä itsepuolustus. Taekwon-Do on useille harrastajilleen enemmän kuin tavallinen harrastus, monille se on elämäntapa.

Taekwon-Don aloittaminen?
Taekwon-Do sopii kaiken ikäisille harrastajille, eikä sen aloittaminen vaadi yliluonnollista notkeutta tai muita huippu-urheilijan ominaisuuksia. Ihmiset yleensä yllättyvät Taekwon-Doa kokeillessaan huomatessaan, miten nopeasti he edistyvät. Taekwon-Do perustuu kehon luonnollisiin reaktioihin ja liikeratoihin - siksi se on nopeasti opittavissa.

Aerobisten kuntoharjoitteiden, venytysliikkeiden ja monipuolista harjoitusta keholle antavan perustekniikkatreenin myötä Taekwon-Do tarjoaa harrastajalleen täydellisen kuntoilumuodon.

Taekwon-Don aloittaminen on helppoa, koska mitään erikoisvarusteita ei tarvita. Harjoittelun voi aloittaa missä tahansa liikunnallisessa asusteessa. Peruskurssille voi osallistua, olipa tämän hetkinen kunto tai notkeus minkälainen tahansa!

Peruskurssin tavoitteita lapsille:

- Leikkejä, pelejä sekä kehon koordinaatioita ja motoriikka kehittäviä harjoitteita
- Kehittää lapsen sosiaalisuutta sekä keskittymiskykyä
- Oppia olemaan vahingoittamatta harjoitustovereita ja hallitsemaan voimankäyttöä
- Kohottaa itsetuntoa

Peruskurssin tavoitteita aikuisille:

- Mukava liikuntamuoto, joka samalla kehittää motoriikkaa ja kehonhallintaa
- Oppia perusteet itsepuolustuksesta sekä saada uusia ystäviä
- Tarjoaa uusia haasteita ja hyvän vastapainon arjen ja työelämän paineille
- Taekwon-Doa voi harrastaa yksilöllisesti aina kuntoilusta kilpaurheilutasolle